Blog

Att välja det idealiska badkaret.

Många faktorer kommer tillsammans att skapa en rogivande atmosfär i ditt badrum. Men ingen annan fixtur eller funktion gör så stor genomslagskraft som badet. Att välja den perfekta bad för ditt badrum remodeling projektet kommer att säkerställa en bekväm och avkopplande plats i ditt hem. Vilken typ av funktioner bör du leta efter, och hur rätt badet göra en sådan skillnad? Ta reda på www.badrumsrenoverarnastockholm.nu

och  upptäck vilket bad som fungerar för ditt hem.Badrumsrenovering Stockholm har det bad som passar dig.

 

 

Typiska bad funktioner inkluderar:

Storlek från små baljor till standardstorlek modeller och stora soaker bad, inte storlek gör en skillnad i ditt badrum. Välj badet storlek baserat på skalan din bad bör inte överväldiga utrymmet, men förblir en viktig samlingspunkt för rummet. Små bad fungerar endast i trånga utrymmen eller när omgiven av en större struktur som ger lagring och sittplatser.

Konstruktion du hittar bad stål och akryl modeller i butikerna idag, båda gjorda för att vara lågt underhåll och långvarig. Gjutjärnskar var populär i det förflutna, och du kan också hitta traditionella trä badkar för en mer naturlig känsla.

Forma ett viktigt inslag skapa den distinkt känsla av stil du vill, söka efter bad i traditionella rektangel former, njurformade hörn bad, avlånga eller ovala badkar och även kvadratiska eller cirkulära bad. Varje form betecknar en speciell atmosfär, från standard styling till lyxiga, lugn och banbrytande stilar.

Duschväggar nya bad kan ha en dusch införlivas via ett badkar surround eller duschvägg, eller det kan vara en fristående badkar.

Slutföra vissa badkar baser medföljer akryl eller glasfiber paneler, andra är öppna och slutade med dekorativa ben eller trimma, medan ytterligare andra sätts i ett kaklat område med trappor eller avsatser som leder till badkaret.

Bestäm din stil

Överväga vilken stil du vill framkalla med badrumsrenovering. Vill du skjuter för Victorian nåd, samtida glam eller romersk lyx? Bläddra igenom tidningar och online fotogallerier för att hitta den långa listan över möjliga stilar som du kan använda för din nya plats.

Varje stil har en viss typ av bad som passar, inklusive dessa gemensamma par:

  • Romersk stil badrum hörnbadkar ligger i marmorerade kakel trappor
  • Moderna badrum rektangulär fristående badkar med flytande eller väggmonterade kranar
  • Viktorianska eran badrum traditionell lejonfötter badkar
  • Mysig land badrum rund eller oval fristående badkar
  • Japanska-inspirerade badrum cirkulär eller kvadratisk träkar

Kombinationerna begränsas endast av din fantasi. Vilken typ av atmosfär vill du fånga i det nya utrymmet? Och vilken typ av bad väcker den atmosfären bäst, med tanke på storleken, formen och slut?

Fristående badkar och hörn bad är ofta utformade just för bad. Renoverare måste överväga om inte inkludera en separat dusch i utrymmet. I de flesta fall lägga en dusch vettigt, men frågan om platsen bör åtgärdas.

Duschväggar kan stoppas in i hörnet, men ditt badrum konstruktion möjliggör en mer attraktiv lösning. Tänk på att matcha duschkabin med dina nya badkar kaklat badkar ser fantastiskt med kaklade duschkabiner, medan moderna fristående badkar fungerar bra med walk-in ramlösa glas duschar. Försök att kombinera dessa två badrum funktioner i stil och funktion för att skapa en sömlös utseende.

Tänk på plats

Utseendet och känslan av ditt badkar beror på plats, så mycket som på stil och storlek. Det bör installeras nära ett fönster för att möjliggöra naturligt ljus, men fönster behandlingar eller specialglas måste användas för att garantera integriteten. Försök att placera badet på en framträdande plats, synlig från entrén och omgiven av lagring för toalettartiklar och handdukar.

Säkerhet är också en faktor när man överväger badkar plats. Badande behöver en rimlig mängd utrymme när programmet avslutas badkaret, med halkmattor på plats för att undvika halka. Låt rum att torka av också, och tycker om att placera värmelampor eller handdukshängare i närheten för en extra känsla av överflöd.Badrumsrenovering Stockholm har halkmattor i mängder.

 

Om du behöver flytta karet VVS under ditt badrum remodeling projektet, anser toalett och handfat platser också. Hur påverkar de trafikflödet i ditt nya badrum? Och skulle flytta någon av dessa punkter ger mer utrymme, komfort eller ljus? Flytta eller justera dessa armaturer är mycket enklare och billigare medan du re redan har badkar VVS flyttas eller ändras.

Budget

Renoverare undrar hur mycket av badrumsrenovering budgeten bör avsättas för badkaret. Beroende på vilken typ av badrum du har valt, kan detta fixtur kosta allt från 900 kr till 5000 kr. Med tanke på den genomsnittliga badrum projektet löper mellan 90000 och 140000 kronor, är ​​detta en betydande del av den totala investeringen.Badrumsrenovering Stockholm kan planera fram en budget till dig.

 

Du kan också behöva budget för installation och efterbehandling av badet. Kakel steg arbetar för hörnbadkar, medan traditionella badkar omger kräver inramning och gips. Fristående badkar kan endast kräva VVS, avlopp och en kran.

 

Advertisements